Sausai brandintas jautienos kumpio kepsnys.
Vienas iš mažiau žinomų kepsnių savo savybėmis panašus į Flank steak
Kepsnys ypač vertinamas Meksikoje kur jo skonį pagyvina aštriais prieskoniais ir cili pipirais.
Iš kur. Kumpio vidurinės dalies „kepurė“
Skonis. Viena minkštesnių kumpio dalių, išsiskirianti savo marmuringumu ir sodriu skoniu.
Gaminimas.
- Kepsnį galite kepti ant grotelių, keptuvėje ar orkaitėje.
- Rekomenduojame kepti iki 54-57° laipsnių (medium rare) vidinės temperatūros.
- Marinavimas Prieš kepant pamarinuokite alyvuogių aliejumi, druska ir mėgstamais prieskoniais. Palikite bent 2 val. marinuotis kambario temperatūroje
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.