Sausai brandintas jautienos kumpis.
Apibūdinimas: liesesnė dalis.
Iš kur: Iš užpakalinės dalies.
Skonis: Šiek tiek kietesnis, bet puikiai marmuruotas, malonus skonis.
Rekomendacijos gaminimui: Kepti ant didelės ugnies, troškinti.
Tikslinė temperatūra: 55–60 °C (medium rare/medium).
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.