• Brandinimas: mažiausiai 28 dienas.
  • Laikymo sąlygos: nuo 0 iki +2 °C temperatūroje.
  • Naudojimo instrukcija: terminis apdorojimas prieš vartojimą.
  • Pakuotė: vakuuminis maišelis.
  • Tinkamumo vartoti terminas: 15 dienų, pažeidus pakuotę, produktą suvartoti per 48 val., bet neilgiau kaip iki vartojimo termino pabaigos. Galiojimas nurodomas ant pakuotės.
  • Grynasis kiekis (g):  0,4 – 0,6 kg;
  • Kilmės šalis: Lietuva.
  • LT-EKO-001

Ekologiškas kepsnys – VEGAS STRIP (vnt. ~0,5kg) 35€/kg

17,50

Sausai brandintas jautienos mentės kepsnys.

Šis kepsnys atrastas palyginus neseniai 2013metais. Vertinamas dėl atskleidžiamo turtingo jautienos skonio ir universalumo gaminant.

Iš kur. Prie mentės kaulo, vidinė pusė.
Skonis.  Turtingo skonio , kvapnus.
Gaminimas.

  • Kepsnys tinka kepti orkaitėje, troškinti, ilgai gaminti žemoje temperatūroje, grilinti, kepti keptuvėje.
  • Rekomenduojame kepti iki 54-57 laipsnių (medium rare) vidinės temperatūros. Iškepusį kepsnį uždenkite folija ir leiskite pailsėti mažiausiai 15 min.
  • Puikiai tinka marinavimui, galima naudoti alyvuogių aliejų, česnaką ,medų, puikiai tinka „balzamiko“ actas. Marinate laikyti ne trumpiau dviejų valandų. Marinuokite kepsnį šaldytuve mažiausiai 2 valandas, o geriausia per naktį, kad skoniai įsiskverbtų į mėsą ir suminkštėtų

Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.

Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.


Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį - 15-20 minučių. Jei mėgstate "gerai" iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. "Pailsėjusius" kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.

Kategorija:

Adresas

Topolių g. 22 Leliūnai Utenos r.

Telefonas

El. paštas

X