22,00€
Šią savaitę rezervuota!
Sausai brandinta jautienos šonkaulių mėsa ŠONKAULINĖ
Apibūdinimas: Šonkaulinė – tai mėsa, gaunama kartu su trumpuoju ribos kaulo segmentu, pasižyminti giliu jautienos aromatu ir gausiu jungiamojo audinio kiekiu, todėl idealiai tinka ilgai troškinti.
Iš kurios dalies: Išpjaunama iš krūtinės ir priekinių pečių srities, apimančios 6–12 šonkaulius, su dalimi aplinkinių raumenų.
Skonio profilis: Prieš gaminimą mėsa gana tvirta ir turi nemažai jungiamojo audinio, bet po lėto virimo ji tampa itin sultinga, minkšta su išraiškingu jautienos skoniu.
Rekomendacijos gaminimui: Rekomenduojama kepti žemoje temperatūroje (130–150 °C) 3–4 valandas arba rūkyti lėtai 4–6 valandas. Troškinant 88–95 °C, kol mėsa pradės slysti nuo kaulo, o jungiamojo audinio sluoksniai visiškai ištirps ir taps sultingu.
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.
Šią savaitę rezervuota!
22,00€
Sausai brandinta jautienos šonkaulių mėsa ŠONKAULINĖ
Apibūdinimas: Šonkaulinė – tai mėsa, gaunama kartu su trumpuoju ribos kaulo segmentu, pasižyminti giliu jautienos aromatu ir gausiu jungiamojo audinio kiekiu, todėl idealiai tinka ilgai troškinti.
Iš kurios dalies: Išpjaunama iš krūtinės ir priekinių pečių srities, apimančios 6–12 šonkaulius, su dalimi aplinkinių raumenų.
Skonio profilis: Prieš gaminimą mėsa gana tvirta ir turi nemažai jungiamojo audinio, bet po lėto virimo ji tampa itin sultinga, minkšta su išraiškingu jautienos skoniu.
Rekomendacijos gaminimui: Rekomenduojama kepti žemoje temperatūroje (130–150 °C) 3–4 valandas arba rūkyti lėtai 4–6 valandas. Troškinant 88–95 °C, kol mėsa pradės slysti nuo kaulo, o jungiamojo audinio sluoksniai visiškai ištirps ir taps sultingu.
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.
Vertinami dėl intensyvaus jautienos skonio, minkštumo bei gausaus išsiskiriančio kolageno kiekio.
Iš kur išpjautas: Šonkaulių dalis iš krūtininės dalies.
Skoninės savybės: Pasižymi intensyviu jautienos skoniu, sultingumu bei minkštumu.
Kaip rekomenduojame gaminti: Prieš gaminant, short ribs rekomenduojama marinuoti ar pagardinti mėgstamais prieskoniais ir leisti pastovėti kelias valandas arba per naktį, kad skoniai įsigertų. Svarbu kepti ar troškinti lėtai ir žemoje temperatūroje, kad mėsos skaidulos ir jungiamasis audinys galėtų suminkštėti. Geriausi short ribs gaminimo būdai yra troškinimas, lėtas kepimas orkaitėje arba ant grilio (barbecue).
Rekomenduojama vidinė temperatūra: 88°C iki 93°C
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.
Kai kas juokauja, kad “Chuck Eye Roast” yra “Ribeye” jaunesnysis brolis, kuris dar tik bando išaugti į didelį, brangų kepsnį.
Iš kur: Pomentė
Skoninės savybės: Šis kepsnys pasižymi švelniu skoniu ir sultingumu. Palyginus su kitais mentės ar pomentės kepsniais, yra minkštesnis.
Rekomenduojame gaminti: Tinkamiausi Chuck Eye Roast kepsnio gaminimo būdai yra kepimas ant grilio, keptuvėje, tinkamas ir ilgam troškinimui. Pradėkite nuo apskrudinimo aukštoje temperatūroje, kad suformuotumėte traškią plutelę, ir po to kepkite orkaitėje, troškinkite, kad mėsos vidus tolygiai iškeptų ir liktų sultingas.
Rekomenduojama vidinė temperatūra: 57°C iki 60°C
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.
Osso bucco, kilęs iš Milano regiono Italijoje, yra laikomas vienu iš klasikinių italų virtuvės patiekalų, o jo pavadinimas „osso bucco“ tiesiog reiškia „skylėtas kaulas“, kuris yra svarbus jo išskirtinio skonio ingredientas.
Iš kur išpjautas: Kojos blauzdos dalis.
Skoninės savybės: Pasižymi švelniu skoniu, sultingumu.
Kaip rekomenduojame gaminti: Osso bucco yra idealiai gaminama troškinant arba lėtai virinant, kad būtų išlaikyta mėsa sultinga ir kaulai suteiktų patiekalui papildomą skonį.
Rekomenduojama vidinė temperatūra: 88°C iki 93°C
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.
Sausai brandintas jautienos kulninė be kaulo.
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.
Topolių g. 22 Leliūnai Utenos r.
Copyright © Kinderio Limuzinai, Visos teisės saugomos. Projektu rūpinasi ARNO digital