• Brandinimas: mažiausiai 28 dienas.
  • Laikymo sąlygos: nuo 0 iki +2 °C temperatūroje.
  • Naudojimo instrukcija: terminis apdorojimas prieš vartojimą.
  • Pakuotė: vakuuminis maišelis.
  • Tinkamumo vartoti terminas: 9 dienų, pažeidus pakuotę, produktą suvartoti per 48 val., bet neilgiau kaip iki vartojimo termino pabaigos. Galiojimas nurodomas ant pakuotės.
  • Grynasis kiekis (g):  0,8 – 1,2 kg;
  • Kilmės šalis: Lietuva.
  • LT-EKO-001

SHORT RIBS – ekologiški sausai brandinti jautienos šonkauliai (~1kg)

12,00

Vertinami dėl intensyvaus jautienos skonio, minkštumo bei gausaus išsiskiriančio kolageno kiekio.

Iš kur išpjautas: Šonkaulių dalis iš krūtininės dalies.

Skoninės savybės: Pasižymi intensyviu jautienos skoniu, sultingumu bei minkštumu.
Kaip rekomenduojame gaminti: Prieš gaminant, short ribs rekomenduojama marinuoti ar pagardinti mėgstamais prieskoniais ir leisti pastovėti kelias valandas arba per naktį, kad skoniai įsigertų. Svarbu kepti ar troškinti lėtai ir žemoje temperatūroje, kad mėsos skaidulos ir jungiamasis audinys galėtų suminkštėti. Geriausi short ribs gaminimo būdai yra troškinimas, lėtas kepimas orkaitėje arba ant grilio (barbecue).

Rekomenduojama vidinė temperatūra: 88°C iki 93°C


Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.

Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.


Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį - 15-20 minučių. Jei mėgstate "gerai" iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. "Pailsėjusius" kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.

Adresas

Topolių g. 22 Leliūnai Utenos r.

Telefonas

El. paštas

X